Review: Parttime-junkie van Renee Kelder

Nooit heb ik zelf iets gebruikt, toch spelen drugs een belangrijke rol in mijn leven.

Dagelijks wordt ik geconfronteerd met de gevolgen van een drugsverslaving, ik zie de strijd die het kost om niet te gebruiken, ik zie hoe makkelijk er weer terug gevallen wordt, ik zie hoe lang je de schijn op kunt houden door 'normaal' te leven. 

Ik was mede daardoor enorm benieuwd naar het boek van Parttime Junkie van Renee Kelder.

Recensie: Parttime-junkie van Renee Kelder.

Renee Kelder groeit op in een liefdevol, hoogopgeleid gezin.

Ze kijken naar de VPRO, rijden Volvo en wonen in een keurige buurt in Heemstede. Een familie waarvan je niet verwacht dat de jongste dochter vanaf haar negentiende zwaar verslaafd raakt aan GHB.

 

Zes jaar lang leidde Kelder een onwaarschijnlijk dubbelleven, want ondanks haar vernietigende levensstijl vol drank en drugs studeerde ze ondertussen braaf in vier jaar af, ging ze nog trouw naar haar museumclubje en werkte ze in de verslavingszorg, de perfecte dekmantel.

Niemand had iets door.

 

Parttime-junkie is het openhartige, spannende en ongelooflijke verhaal van een jonge vrouw die kon liegen als geen ander, maar die uiteindelijk vooral zichzelf voor de gek hield.

Met dit boek sluit Renee Kelder haar dubbelleven en haar drugsverleden definitief af.

 

De editie die ik las is uitgebreid met antwoorden op veelgestelde vragen die Renee Kelder hoorde van jongeren, ouders en hulpverleners over een GHB-verslaving.

 

Het is misschien geen voor de hand liggend boek om iedere ouder aan te raden om te lezen, toch zou ik dat wel willen doen. Ondanks dat ik inmiddels, noodgedwongen, zoveel weet over drugs (doordat de biologische moeder en enkele familieleden van mijn kinderen verslaafd zijn) was ik geschokt om te zien hoe makkelijk ze haar verslaving verborgen kon houden en voor het oog nog goed kon functioneren.

Een prachtig geschreven boek, eerlijk, rauw en puur. Wat mij betreft echt een boek dat je gelezen moet hebben!

 

Je koopt het boek o.a. bij Bol.com

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0