Ze wil zo graag naar Amerika.

River heeft een doel of eigenlijk is het inmiddels al een missie geworden, ze wil naar Amerika.

Ze wil haar oma zien, iets leuks doen met haar broers, gewoon rondlopen daar waar ze vandaan komt maar de allergrootste wens is toch wel pancakes eten met haar buikmama.

Ze wil naar Amerika.

meisje op luchtbed
Ze wil naar Amerika.

Ze kan je exact vertellen hoeveel dagen je minimaal moet varen als je naar Amerika wilt. Dat was namelijk een van haar plannen tot ze het uitzocht toen bleek het toch wel heel lang te duren.

Ze kan je ook exact vertellen hoeveel geld er nodig is voor een ticket, niet omdat ik die informatie met haar deel maar omdat ze dat heeft opgezocht.

Een bedrag waar ze van schrok.

Ze kan je ook haarfijn uitleggen waarom het onmogelijk is om buikmama naar Nederland te halen, want dat 1 ticket goedkoper is dan zoveel tickets dat had ze ook al als oplossing gezien.

Ze kan perfect onder woorden brengen waarom ze daar heen moet, want het is geen willen zegt ze.

Ieder mens wil zich compleet voelen en dat voel ik mij als ik daar ben met jullie.

Woorden die waar zijn want als ik de foto's terugkijk van haar in Florida dan zie ik het.

Ik zie dat extra sprankje. Dat onbezorgde, die stralende lach van je thuis voelen, die ogen die glanzen. Er waren meer mensen die het zagen. Er was zelfs iemand die zelf geadopteerd is en inmiddels al lang en breed volwassen is die de eerste dag dat we er waren, na het zien van een Instagramstorie mij schreef, zij heeft dat wat sommige van ons hebben, je pas echt compleet voelen als je daar bent waar je geboren bent.

 

De jongens vinden het ook fijn om in Florida te zijn en iedereen te bezoeken maar het is anders dan wat zij voelt.

Ik gun het haar enorm en dus hebben we een plan gemaakt. We weten wat we nodig hebben en hoe we gaan sparen.

Alles wat ik verkoop op Vinted gaat rechtstreeks in de Amerika-pot. Het statiegeld van de lege flessen verdwijnt ook in die pot. We bedachten ook allemaal dingen waarop we kunnen besparen. Dat geld gaat naar dezelfde pot.

De dingen waarop we besparen zal ik allemaal laten zien in mijn stories de komende tijd.

Ik deed op mijn blog nooit wat met affiliate marketing maar dat is iets dat ik binnenkort wel zal gaan doen. Jullie als lezers merken daar niets van maar als dan bijvoorbeeld iemand op de link drukt van Bol.com die bij de reviews van de boeken staan en iemand koopt daar dan wat (maakt overigens niet uit wat) dan kan ik daar een heel klein percentage van krijgen. Geen idee of het iets oplevert maar de link blijft hetzelfde zoals hij er nu staat en dan is het eigenlijk een geval van iedere euro is er eentje.

Hetzelfde geldt voor Linkmaker in mijn stories als iemand dan omhoog swipet dan kan ik 0.03 ct krijgen. Klinkt als niets en ik moest van zulke dingen ook heel lang niets hebben om diverse redenen maar bovenal omdat ik puur wil zijn. Ik wil niet iets schrijven voor geld, ik wil niet mijn mening of idee wijzigen omdat iets zou kunnen opleveren maar dat is in dit geval niet zo want ik beslis zelf wat ik deel en 0,03 ct is misschien weinig maar alle kleine beetjes helpen uiteindelijk naar haar droom.

 

Er zijn hele lieve volgers die schreven, wil je een tikkie sturen zodat we haar een beetje kunnen helpen. Ik vind dat moeilijk. Uiteraard vind ik het superlief en gun ik het haar maar ik heb dan het gevoel dat wij dat niet verdienen. Er zijn zoveel mensen die graag iets willen of ergens heen willen. Dit moet ik zelf doen, voor haar, voor ons.

Haar buikmama en oma weten dat dit speelt. Zij staan daar anders in.

Om eerlijk te zijn had ik dat niet verwacht want ondanks alles hebben zij mij bijv. nooit om geld gevraagd. "Je knapt je eigen zaken op" is iets wat oma altijd zegt maar dit zag ze anders.

Als je een helpende hand weg blijft slaan dan zeg je dat je je tegoed voelt voor die hand, waren de woorden die ze mij schreef.

We spraken erover en we begrijpen elkaar.

Door die hulp af te slaan zorg ik er ook voor dat zij langer moeten wachten tot we komen, dat maakt de insteek van het verhaal van beide kanten anders. River kreeg het mee en ik heb haar uitgelegd waarom ik het lastig vind. Ze snapt dat. Ze zei het zelf heel treffend 'als ik dan een ijsje koop met jou een keer dan kan dat eigenlijk niet want dan hadden die mensen dat misschien liever van dat geld ook gedaan'. 

We besloten dan ook geen geld aan te nemen maar ze bedacht een ander plan. Buikmama heeft eigenlijk nog nooit echt haar verjaardag gevierd, niet met een taart en cadeautjes zoals vrijwel iedereen dat wel eens heeft gehad. Wij vieren ieder jaar haar verjaardag, met taart en een Halloweenfeest want dat valt gelijk met haar verjaardag. Die dag wil ze iets gaan doen waarmee ze geld zal gaan inzamelen om nog dichter bij het ultieme verjaardagscadeau voor buikmama te komen, wat precies weet ze nog niet. Ik moest even een tijdje nadenken maar door een opmerking van haar buikmama ging ik overstag.

Zij schreef mij "Jij wilt het voor haar regelen omdat je dat als je plicht ziet maar weet dat het voor haar als haar recht voelt om mee te helpen haar doel te bereiken". Daar moest ik haar gelijk in geven.

 

Veel mensen weten hoe River hier mee bezig is en vroegen mij dan ook of ze geen moeite heeft met het feit dat er bij pleegzorg wel contactmomenten kunnen zijn. Dat is ze totaal niet.

Ik heb het haar gevraagd en haar antwoord was even simpel als puur "Hoe kan ik iets moeilijk vinden terwijl ik weet hoe fijn het is als dat kan. Dan ben je toch juist blij voor die ander".

 

Wanneer ik haar datzelfde gevoel kan geven, daarvan heb ik geen idee maar het gaat ons zeker lukken!

 

Reactie schrijven

Commentaren: 4
 • #1

  Sjaan van der Voort (woensdag, 16 juni 2021 07:02)

  Wat weet je dit toch weer prachtig te verwoorden, uit elke zin spreekt de liefde die jij voelt voor je gezin!
  Je schrijft dat het statiegeld in het Amerika potje gaat. Is het een optie dat iedereen die dat leuk vind meehelpt door ook het statiegeld in een digitaal Amerika potje stort?
  Wie het niet kan missen zal het niet doen, en mijn oma zei altijd, als ik jou iets geef, dan is het van jou, dan hoef je je nooit te verantwoorden over wat je daarmee doet. En zo is het ook, als mensen besluiten jullie een klein eindje op weg te helpen, dan maakt het niet uit of het voor de reis is, een hotel, de pancakes met buikmama of het ijsje met jou!!!

  Heel veel succes met het laten uitkomen van de dromen van jouw kinderen, en ontzettend bedankt dat je ons laat meekijken en meegenieten door jullie leven met ons te delen❣️

  En ik spaar mijn lege flessen vast op, mocht er een lege flessen Amerika potje komen……..

  Liefs Sjaan

 • #2

  Yolan (woensdag, 16 juni 2021 09:09)

  Ik sluit me helemaal bij Sjaan aan!!
  Gooi normaal al mijn statiegeld bonnetjes in de voedselbank pot maar zou het nog liever aan River haar droom doneren!

  Liefs Yolan

 • #3

  Mirjam (woensdag, 16 juni 2021 09:41)

  Super goed plan als jij het er mee eens bent �Ik ga vast lege flesse n opsparen

 • #4

  Annamaria S. (woensdag, 16 juni 2021 13:53)

  Wauw, een traantje weggepinkt tijdens het lezen.
  Ik ben sinds kort co ouder en vele mensen in mijn omgeving boden financiële steun om mijn levensstijl en dat wat ik aan mijn kind wil geven in stand te houden. Voelt niet goed, want ik beschik over ruim voldoende middelen, maar moet wel verantwoorde keuzes maken.
  Geven gaat mij makkelijker af dan ontvangen. En daarnaast wil ik dingen aannemen als het echt niet anders kan.

  En het voelt soms ook om een doel te stellen en dat met eigen inspanningen voor elkaar te krijgen.

  De mooie reis zullen jullie maken. Fijn dat we via links een kleine bijdrage kunnen leveren. Ik ben benieuwd.